XXIІІ Всеукраїнська виставка-форум "Українська книга на Одещині"

001.jpg

Учасникам
Всеукраїнської виставки-форуму
«Українська книга на Одещині» - 2022

Інформаційний лист №2

Шановні друзі!

Організаційний комітет ХХІІІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» сповіщає, що подія, на яку з нетерпінням чекають колеги, видавці, автори і книголюби у зазначені дати не відбудеться.

Усвідомлюючи небезпеку для здоров’я й життя учасників, відвідувачів і організаторів виставки-форуму, Оргкомітетом ухвалено рішення про перенесення заходу. Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну, продовживши багаторічний наступ на українську книгу, слово і думку, мобілізувало всіх учасників української книжкової екосистеми – авторів, видавців, читачів, бібліотекарів, – спрямовувати нині максимум уваги і сил протистоянню нищівній хвилі війни та її наслідків, відклавши проведення святкових подій до часів Перемоги і Миру.

З повагою і надією на скору зустріч
під мирним небом гостинної Одеси,
на нашому улюбленому книжковому святі

Ірина БІРЮКОВА

Генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки, голова Оргкомітету Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині»

Олександр АФОНІН

Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, співголова Оргкомітету / співзасновник Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині»

Микола СЕНЧЕНКО

Директор ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова», співголова Оргкомітету / співзасновник Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині»


20-22 травня 2022 року, під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України, Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Українського інституту книги, Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» та Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» проводять ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ, в рамках якого відбудуться

ХХІІІ Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»

та

IV ОдесаБібліоСаміт – програма професійного спілкування для працівників бібліотек, музеїв, архівів, центрів культурних послуг.

Мета Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» – сприяння відродженню та розвитку культури в Україні, стимулювання розвитку книговидавничої справи та книгорозповсюдження, промоція та репрезентація сучасної української книги, виховання культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі, проведення благодійних акцій, спрямованих на поповнення бібліотек Одещини сучасною вітчизняною книжковою продукцією.

У програмі виставки-форуму:

заходи професійного та культурно-просвітницького спрямування – круглий стіл з актуальних питань книговидання та поповнення бібліотечних фондів, виїзне Свято української книги в одному з районів Одещини, а також широкий спектр заходів з промоції книги і читання: презентації нових вітчизняних видань і видавничих проєктів, промоакції, автограф-сесії, публічні інтерв’ю від гостей заходу – відомих українських авторів, фахові дискусії, майстер-класи, творчі майданчики та інші інтерактиви за участі представників провідних видавництв України, письменників, ілюстраторів книги, літературознавців, мистецтвознавців, бібліотечних фахівців та широкої громадськості. Відбудуться також заходи, присвячені 300-річчю від дня народження видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога Григорія Сковороди (1722–1794). Заплановано низку подій краєзнавчого змісту на відзначення 90-річчя утворення Одеської області.

Відбудеться традиційний книжковий конкурс «Краща книга виставки-форуму «Українська книга на Одещині» - 2022».

Запрошуємо видавництва, поліграфічні підприємства, книгорозповсюджувачів, культурні центри, письменників, художників, діячів науки, літератури та мистецтва взяти участь у XXІІІ Всеукраїнській виставці-форумі «Українська книга на Одещині».

Інформаційний лист

Заявка на участь
у XXІІІ Всеукраїнській виставці-форумі «Українська книга на Одещині»

Заявка на проведення заходу
для внесення до Програми ХХІІІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині»

До уваги відвідувачів та гостей:

презентації видань, творчі зустрічі та інші заходи проводитимуться відповідно
до рекомендацій МОЗ України, а саме:

  • за обов’язкового проходження температурного скринінгу;
  • за дотримання дистанційних вимог (1,5 м);
  • відвідувачі заходів, які відбуватимуться в приміщеннях, мають перебувати у захисних масках
Створено: 11.02.2022
Оновлено: 24.05.2022
Переглядів: 4048




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.