День Незалежності Польщі

00.jpg

Одеська національна наукова бібліотека вітає Генеральне консульство Республіки Польща, а також наших польських партнерів у проєктах міжнародного культурного співробітництва з національним святом - Днем Незалежності Республіки Польща!

Національне свято Польщі – День Незалежності – щорічно відзначається 11 листопада. У цей день, 1918 року було проголошено створення незалежної держави, сформовано перший демократичний уряд Польщі.

Українсько-польські відносини будуються на основі принципів толерантності та взаємоповаги, популяризації спільної історії польського та українського народів, зміцнення дружби між поляками та українцями.

Одеська національна наукова бібліотека підтримує тісні зв’язки з Генеральним консульством Республіки Польща в Одесі, Одеським імені А. Міцкевича відділенням спілки поляків в Україні, громадською організацією «Національно-культурне товариство поляків "Польська Нота" в Одесі, проводяться спільні заходи до Днів польської культури в Україні, лекції, презентації, в ОННБ експонуються видання з історії польської літературинаукові видання, присвячені внеску поляків у цивілізацію, проводяться творчі зустрічі з письменниками.

2021 рік був відзначений цікавими спільними проєктами.  У рамках Днів Польщі в Одесі відбулося відкриття виставки, присвяченої видатному польському генералу Маріушу Заруському (1867-1941). Завдяки співпраці з Генеральним консульством Республіки Польща в Одесі бібліотека стала учасником проєкту «Польська Полиця», спрямованого на надання доступу до польської літератури в українських бібліотеках і який реалізується Посольством Республіки Польща в Україні та Варшавським Інститутом Книги. 

Великий інтерес викликало проведення зустрічі з нагоди 100-річчя від дня народження видатного польського письменника Станіслава Лема в рамках Днів Польського Кіно в Одесі.

01.jpg

Зичимо успіхів та процвітання братньому польському народу!

 

Створено: 10.11.2021
Оновлено: 11.11.2021
Переглядів: 2949




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.