Творча зустріч з художником, режисером та письменником Валерієм Пузіком


valerij-puzik-foto1.jpg У рамках ХХІІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 22 травня 2021 року в электронному залі-медіатеці Одеської національної наукової бібліотеки відбулася творча зустріч з художником, режисером та письменником Валерієм Пузіком.

На творчій зустрічі було презентовано збірку оповідань «Я бачив його живим, мертвим і знову живим» (Львів, 2020), яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» минулого року.

Зустріч модерувала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури ОНУ імені І.І. Мечникова Ірина Нечиталюк. З цікавою та змістовною промовою виступила Наталія Петрова, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри археології та етнології, заступниця декана факультету історії та філософії ОНУ імені І.І. Мечникова.

«Я бачив його живим, мертвим і знову живим» — оповідання Валерія Пузіка про дитинство, почуття та стосунки, про мир і війну. Кут зору в усіх цих текстах дуже несподіваний, конфлікт здебільшого внутрішній, а події розгортаються незвично. Валерій Пузік— майстер деталей, майстер епізоду й ситуації. У збірці немає зайвих слів чи деталей, автор лаконічний і конкретний. Від сільських нотаток і прогулянки берегами Ікви письменник переносить читача до Авдіївки, з Одеси — до хутора Обирок, від безнадії і втоми — до віри. Книжка складається з трьох контрастних розділів, в яких простежуються зміни внутрішні і зовнішні.

Створено: 27.05.2021
Переглядів: 1059




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.