«Мовчазна жертва» бойових дій. Анонс

portret.jpg

16 вересня о 15:00 у читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки Владислав Михайленко – асистент кафедри екології та охорони довкілля Одеського державного екологічного університету, член 10-ї галузевої експертної ради «Природничі науки» Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, член Ради молодих вчених при Одеській обласній державній адміністрації прочитає лекцію про загрози та наслідки бойових дій для довкілля України.

Наслідком російської збройної агресії проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 р. є не тільки величезні людські втрати, руйнування економіки та культурної спадщини, а й шкода довкіллю нашої країни, а численні випадки цілеспрямованого знищення природних ресурсів та інфраструктурних об'єктів мають риси екоциду проти українського народу. Частина воєнних злочинів, а саме злочини проти довкілля, можуть призвести до тяжких наслідків не тільки у момент їх скоєння, а й у подальшому, їх ми відчуватимемо на собі протягом багатьох років. Такими є хімічне забруднення ґрунтів та вод, руйнування екосистем і зменшення біорізноманіття. А це – нові екологічні ризики, які також можуть збільшити кількість людських жертв теперішньої війни у майбутньому.

Запрошуємо приєднатися до лекції, що відбудеться за адресою: вул. Академіка Філатова, 1 та онлайн трансляція на офіційній сторінці бібліотеки у Facebook

Створено: 12.09.2022
Оновлено: 13.09.2022
Переглядів: 1177




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.